Излязъл преди дни от затвора дупничанин задигна кутията с дарения за операция на тежко болна жена

Излязъл преди 2 седмици от затвора в Бобов дол дупничанин открадна кутия с дарения за тежко болна жена. Крадецът  е заснет от видеокамера и е задържан в РУП – Дупница.

Кражбата е извършена около 18,30 часа от дюкянче на жп гарата в Дупница от 50-годишния ром Иван Василев.

Средствата се събират за поредна операция в Турция за 30 – годишната Веселка Грахльова от село Сапарево, община Сапарева баня, която страда от церебрална парализа.

Ето какво разказа пред репортер на “Струма” собственичката на капанчето на жп гарата Надежда Ангелова.

“От месец юни е поставена кутията за дарения за Веселка. Това е втора кражба на събраните пари. Аз имам дете със същата диагноза и се старая да помогна на родителите колкото мога. Кражбата е извършена в сряда около 18,30 ч. Докато съм обслужвала клиенти, крадецът е грабнал кутията и е изчезнал. Капанчето е под видеонаблюдение и на записа се видя кой краде парите. Оказа се, че преди две седмици мъжът е излязъл от затвора в Бобов дол. Излежал е присъда за кражба. Не зная колко пари е имало в кутията, но ги е проиграл на рулетка. В кражбата му е помагал Владимир Т. Има го на видеото до него в момента на кражбата. Дано си получат заслуженото!”, заяви Надежда Ангелова.

Майката на болната жена Йорданка Грахльова се оплака, че четири пъти подава документи в Здравната каса дъщеря й да се оперира в Турция, но получава отказ: “Дъщеря ми Веселка се роди с церебрална парализа. През всичките тези години все сме по болници. През месец юни от турска клиника ни дадоха уверение, че ще й помогнат, но рехабилитацията за цял месец ще струва 13 000 евро. От юни до момента сме събрали около 2000 евро, парите не стигат… 13 000 евро трудно ще съберем. През последните 5 месеца четири пъти подавам едни и същи документи в Здравната каса и все я отхвърлят за лечение в чужбина, имало възможности в български клиники. За 6 месеца детето ми претърпя 6 операции в Пловдив, но видими резултати няма”, разказа Йорданка Грахльова.

Срещу Иван Василев е образувано досъдебно производство за кражба, което може да го върне отново зад решетките.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *