Измамникът Спас Василев е търсен и в Шенген, от 5 години полицията е по следите му

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, районният прокурор на София Радослав Димов и директорът на ГДБОП-МВР – гл. комисар Ивайло Спиридонов разкриваха подробности от акцията по издирване и арестуване на измамника от социалните мрежи Александър Николов-Спас Василев.

По-рано днес той е бил задържан. Александър Николов е измисленото име на мошеника, който успя да заблуди стотици изявени личности в Българи. Той излъга десетки в социалните мрежи с продажба на невалидни самолетни билети.

“Измамникът Спас Василев е търсен и в Шенген, от 5 години полицията е по следите му”, обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„Има четири досъдебни производства срещу Спас в страната – от София, Дупница, Варна и Благоевград. Лицето е търсено но не е откривано. От 2012-а прокуратурата във Варна го издирват в страната. През 2016-а е обявен за издирване в Шенгенското пространство. Сега лицето е установено в София“, обяви още Арнаудова.

„Пресконференцията може да попречи на разследването. Има още доста неща, които колегите трябва да свършат. Имаме над 40 лица са пострадали. Малко от тях са разпитани. Има свидетели, които още не са дали показания, защото живеят в различни градове в страната. За да сме на 100% сигурни, че въпросният Спас седи зад профила. Към момента той е заподозрян. Общественият натиск е голям, но има много работа да се свърши още“, обясни Ивайло Спиридонов, шеф на ГДБОП, съобщава пик.

„Към момента няма жалби от лица, които са чужди граждани или българи, живеещи в чужбина. И днес постъпват жалби от пострадали. Просто проверяваме сигналите. Работи се активно“, каза служителка на ГДБОП.

„Няма пострадали прокурори от действията на Спас. Има лица, свързани с прокуратурата, но те не са магистрати. Става въпрос за случая, който е сигнализиран от Благоевград. Там има пострадали хора, които са свързани със съдебната система, но не са магистрати. Важно е да се знае, че са взети мерки от полицията и се работи. Все пак това е важно за хората да се знае, че Спас е задържан“, добави Арнаудова.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *