Измамничка източи дебитната карта на възрастен мъж

Жена измами възрастен мъж и изтегли от картата му 3800 лв., съобщава МВР.

В средата на юли близки на 78-годишен жител на Пловдив установили съмнително изтегляне на значителна сума от банковата му сметка в рамките на два последователни дни и потърсили помощ в полицията. В хода на разследването служителите на реда събрали доказателства, че парите на възрастния мъж са отнети от 48-годишна жена от село Йоаким Груево.

На 18 юли жената заговорила седналия на пейка трудноподвижен пловдивчанин и му предложила помощ за смяна на тазобедрена става. Без да се двоуми мъжът се съгласил да даде първоначалната сума за медицинските процедури и двамата отишли заедно до банкомат. Жената изтеглила на два пъти по 400 лева от сметката на жертвата си, а от разписката видяла остатъка. На следващия ден придружила възрастния човек до банков офис, откъдето той изтеглил и й предал 3000 лева. Допълнително го завела и в офис на мобилен оператор и се сдобила с телефонен апарат и СИМ карта, закупени на негово име.

След като била задържана от полицията, тя е направила самопризнания за стореното и е възстановила част от отнетата сума на потърпевшия. Наложена й е мярка “парична гаранция”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *