Изнасят майките от Народното събрание

Двадесетина протестиращи са блокирали бул. “Дондуков” точно пред входа на парламента, където са се барикадирали майките на деца с увреждания от “Системата ни убива”. На възрастна жена й прилоша и тя изчака линейка легнала на платното на “Дондуков”. След бърз преглед се изправи и се премести на тротоара. На място сред протестиращите е й Георги Софкин, а със събралите се пред партийния дом излезе да говори депутатът от БСП Иван Ченчев, съобщава 24 часа

Час след като се събраха протестиращи и блокираха “Дондуков”, на булеварда продължават да пристигат хора. Към 17,20 часа наброяват 50.На тротоара срещу партийния дом монтираха две големи тонколони, от които тази вечер организаторите на протеста ще изнасят традиционните си речи. Движението продължава да е блокирано в отсечката от ул. “Веслец” до Министерския съвет.

На място пред входа има около 20 полицаи, които с лента са преградили тротоара и не допускат никой да влиза в сградата. Майките на деца с увреждания от “Системата ни убива” са във фоайето на партийния дом, откъдето минават депутатите и отказват да излязат от там.

Шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова излезе със служебната си кола през гаражите на партийния дом и мина на метри от протестиращите. Това предизвика остри реакции и викове: “Оставка!”. Малка група от протестиращите се премести пред вратата на гаражите. Джип на НСО спря близо до вратите на гаражите. В очакване на председателката на парламента Цвета Караянчева всички протестиращи се струпаха пред изхода, за да блокират служебната кола на Караянчева. 20 полицаи пък стоят подредени в две колони до вратата на гаражите. НСО и полицията насила изнасят барикадиралите се в парламента. Няколко бутилки и яйца прелетяха към полицията. Изнасят някои, като са ги хванали за краката и ръцете. На всяко излизане служителите на НСО се пазят с пластмасово легенче, което се ползва при проверката на входа на парламента.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *