Изневярата! Как да я преживеем?

Почти всеки се е сблъсквал с изневярата – било то като потърпевш или като извършител. И в двете позиции тя се преживява трудно, но този, на когото са изневерили, нерядко изпада в депресия и самообвинения. Психолози твърдят, че жените се справят по-тежко с неприятната ситуация, обяснявайки това с по-ясно изразената им чувствителност. Ще се опитаме да ви дадем няколко съвета за това как да отдалечите горчивината след изневяра, да изчистите съзнанието и да олекотите тъгата на сърцето.

Прошка
Опитайте се да простите на човека, който ви е изневерил. Наясно сме колко трудно е това, но когато таиш негативни емоции и омраза, вредиш най-вече на самия себе си. Помислете дали може да простите на половинката си и отново да се съберете. Когато научите за изневярата, няма и за миг да ви хрумне сдобряването като вариант, но когато ядът утихне, може да обмислите това решение. Доста често то се оказва правилно за щастието ви.

Помнете, че няма съвършени хора.
В днешно време твърде младите двойки да се разделят дори при най-дребното спречкване, но понякога любовта и гордостта не вървят хванати за ръка. Ако се поставим на мястото на другия и спрем да съдим, това много би ни помогнало да оправим отношенията си. И нека си признаем, и на нас нищо човешко не ни е чуждо. Понякога и нашата мисъл залита в обятията на някой чужд господин. Ако все пак прошката не е вариант за вас, то споделете на приятелките си какво ви мъчи. Споделянето действа терапевтично и препъва наченките на депресия.

Хоби
Отдайте се на работа или хоби. Когато сме заети, нямаме време да се самосъжаляваме толкова и да мислим безумни схеми за отмъщение.

Пазарувайте
Не случайно на пазаруването се гледа като на терапия. Спомнете си за приказката, която заръчва да си носим новите дрехи, и отидете да си купите един нов чифт одежди или красиви обувки, които ще ви заведат до следващия ви любим. Няма нужда да стоите по цял ден вкъщи, където със сигурност няма да срещнете любовта. Помнете, че всяко зло е за добро и че когато губиш нещо, не знаеш какво печелиш. За какво ви е неверен мъж, след като някъде по широкия свят ви чака един, който иска да принадлежи само на вас.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *