Изненадаха шахматната надежда от Кресна Д. Костадинов с торта на черно-бели квадратчета и фигурки за рождения му ден

Обещаващата шахматна надежда от град Кресна Димитър Костадинов получи специална изненада за рождения си ден. По повод навършването на 11 години талантливият бъдещ петокласник, който вече има множество успехи в интелектуалния спорт, бе изненадан от своите близки и роднини с оригинална торта по формата на шахматна дъска с фигурки. Именно този подарък развълнува най-много рожденика и той изпадна в еуфория, от раз духна свещичките на черно-бялото поле.  

Сред първите честитили рождения ден на Митко бяха  родителите му, баба Данче и леля му доц. д-р Дафина  Костадинова, която е преподавател във Филологическия факултет на ЮЗУ.

Любопитното е, че наред с постиженията си в шаха Д. Костадинов, който е отличник на СУ „Св. Пайсий Хилендарски“ в Кресна, от малък се увлича и по българския  език и литературата. Той уверено върви по стъпките на леля си и дори вече пише първата си книга, а доц. Костадинова е обещала да я преведе на английски език. 

Към пожеланията за много здраве, весела ваканция, скоро да издаде първия си роман, както и да оглави световната ранглиста по шах, се присъединиха и останалите близки на рожденика, а празненствата във фамилията продължиха и с отбелязването на рождения ден на бащата на Митко – Димитър Костадинов-старши, и именния ден на дядо му Янор Костадинов.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *