Изненадваща визита! Кметът Ат. Камбитов на обяд с орлетата потуши недоволството, А. Суда се разстрои

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов изненада орлетата с появата си на обяда им вчера, а с проведения разговор в оптимистичен тон потуши недоволството от просрочените плащания. По предварителни разчети градоначалникът планираше да посрещне в кабинета си управителя Венко Попов и наставника Милен Радуканов, но предпочете да застане очи в очи с футболистите и това се оказа по-правилният ход.
„Бюджетът на клуба за новия сезон е осигурен в досегашната рамка от порядъка на близо 2 милиона лева. От общинската хазна постъпват 700 000 лв., между 300 000 и 500 000 лв. се очакват от телевизионни права и реклама, оставащият 1 млн. е моя грижа“, уверил Ат. Камбитов.
„В пожелателен план голямото разплащане ще стартира не по-рано от края на месеца. Доста фирми и бизнесмени отказаха финансова помощ. В близко бъдеще ще секне и кранчето от „Благоевград-БТ“, но привържениците нека бъдат спокойни, отбора ще го има и ще е отново стабилен и непреодолим фактор на терена“, заявил още кметът.
Единственият играч под въпрос за встъпителния спаринг за лятото днес от 11.00 ч. на базата в село Рилци срещу „Струмска слава“ е Аймен Суда. Тунизиецът с френски паспорт има стомашни болки с разстройство и лекарският екип ще се произнесе за готовността му да се появи на терена в последния момент.
В неделя пиринци заминават на лагер в Банско, а тренировки ще водят на стадиона в Разлог. Още във вторник хората на Радуканов се връщат в Благоевград, но само за да изиграят втората си предсезонна проверка с новака в елита „Витоша“ /Бистрица/, след което пак отпрашват за планинския курорт под Тодорка. Броят на напусналите остана непроменен през вчерашния ден -Тони Тасев, Рос Дженкинс, Орлин Старокин, Александре Ханс и Кристиян Кострна.
СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *