ИЗНЕНАДВАЩА ПОЛИЦЕЙСКА АКЦИЯ! Спипаха кресненски бизнесмен с ортак в канабисовата им нива посред нощ

Бизнесмен от Кресна, кандидат за общински съветник на местните избори, е обвинен за отглеждане на канабис. 41-годишният Асен А. е арестуван през нощта на 27 септември заедно с 27-годишния С.Х. в местността Клетище в село Влахи. Полицаите ги хванали в канабисова нива от 700 кв.м, в която отглеждали 411 растения от рода на конопа (марихуана).

Общото тегло на наркотичните растения възлиза на 781,585 кг, съобщиха от Окръжна прокуратура – Благоевград, която провежда разследването. Двамата мъже са обвинени, че в съучастие са държали коноп с цел разпространение. Общото количество открита дрога възлиза на 130,39 килограма, което било разпределено на 7 части. С постановление на наблюдаващия прокурор те са задържани за срок до 72 часа, предстои внасяне в съда на исканията за налагане на мерките за неотклонение „задържане под стража“.

Действията по разследването продължават. Установява се съпричастността на други лица към извършените престъпления.

Асен А. е попадал в периметъра на полицията и друг път, като при последната акция е бил правен тараш за наркотици в заведението му на Кресненското ханче и на таванско помещение, но тогава забранени вещества не са открити.

ТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *