Изненадващо! Д-р В. Попов хвърли оставка, напуска ОбС – Сандански

Изненадващо 26 дни след като на 1 август демонстративно напусна редовното заседание на Общинския съвет в Сандански, съветникът от ПП ГЕРБ д-р Васил Попов е депозирал заявление за оттегляне от местната власт. Новината потвърди лично председателят на Общинския съвет Георги Георгиев вчера по телефона.

„Заявлението на д-р В. Попов за напускане на ОбС е факт. То е депозирано в последния работен ден на изминалата седмица, в 17.00 ч. В заявлението си д-р В. Попов не е посочил причините, поради които напуска мястото си в Общинския съвет”, каза председателят Г. Георгиев.

В. Попов е съветник от гражданската квота в листата на ПП ГЕРБ. На следващото място в листата на герберите е Таня Велкова, която измести с преференции адвокат Янка Толкьова. Съгласно Закона за изборите на предстоящото редовно заседание през месец септември председателят на ОбС – Сандански Г. Георгиев ще уведоми колегите си съветници за депозираното заявление за напускане на д-р В. Попов. Неговото заявление ще бъде препратено до Общинската избирателна комисия, за да бъдат прекратени правомощията му. След което на следващото заседание клетва ще положи следващият в листата на ПП ГЕРБ в Сандански.

Както „Струма” писа, на последното заседание д-р Попов напусна залата в знак на протест срещу изказване на колегата му Андон Ризов. „А. Ризов да иска сметка защо не се поддържа теренът около общинския имот, известен като Турски бани, в Сандански, на пътя Лилянско шосе, на метри от градското миро. Аз съм председател на сдружението, което трябва да изгради на това място църква „Свети Никола”. По ред причини, въпреки че по сметката има събрани средства за изграждане на църквата, не е започнато строителството. Причината е, че сме възпрепятствани от хора от бившето ръководство на община Сандански. Затова напускам заседанието”, каза съветникът д-р В. Попов, който не се върна в залата до приключване на работата на местния минипарламент.

Това е втора рокада в Общинския съвет в Сандански. Преди година заявление за напускане подаде най-дейният общински съветник инж. Димитър Димитров от листата на Обединен блок на труда. Неговото място бе заето от доайена съветник Антон Цанев, лидер на СДС в община Сандански.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *