ИЗНЕНАДВАЩО НАЗНАЧЕНИЕ! Върнаха на работа някогашната емблема на отдел АСК в община Петрич Кина Оракова

Със заповед на петричкия кмет Димитър Бръчков е назначена отново на работа една от някогашните емблеми на отдел „Архитектурно-строителен контрол” към ОбА – Петрич Кина Оракова. Тя се връща на бял кон в отдела, в който преди две седмици други двама нейни колеги напуснаха по собствено желание, за да се реализират в столицата. Причината за внезапно оголване на ключовия ресорен отдел, който е на подчинение на зам. кмета по ТСУ и ОР Минка Салагьорова, е слабото заплащане, коментират служители.

Оракова бе човекът на бившия зам. кмет Христо Георгиев и присъстваше на всички показни акции, организирани от общината по повод неизрядни строежи на петричани. Тя обаче не успя да се пребори за незаконния обект на метри от дома на градоначалника, който от години се владее нелегално от петричанка. Преди дни имотът, който е общинска собственост, бе ограден и бяха поставени метални заграждения с врати за влизане единствено от петричанката. Той представлява огромна градина с плодни дръвчета.

Кина Оракова бе заснета преди време от местен строителен предприемач при акция, осъществена по времето на предишния кмет на Петрич В. Илиев, заедно с колегата си Димитър, който пък бе арестуван показно от петричките полицаи в градинката пред паметника на Антон Попов по време на заседание на ОбС, като сигналът срещу него беше за подкуп.

Назначението на Кина Оракова шокира колегите й, защото бе първата уволнена от отдела при всъпването в длъжност на Д. Бръчков като кмет на община Петрич.

ВЕНКО СТЕФАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *