Изненадващ ход Директорката на ОУ “Е. Георгиев” помоли кмета М. Чимев да оттегли предложението си част от учениците да се преместят в бившия Педагогически колеж

Директорката на ОУ “Евлоги Георгиев” в Дупница Румяна Гергинова помоли кмета на общината Методи Чимев да оттегли внесената от него докладна записка част от класовете да се преместят да учат в сградата на бившия Педагогически колеж. Причината да се мести част от училището е липсата на учебни стаи, поради което единствено в ОУ “Евлоги Георгиев” се учи на две смени, което е неудачна форма на обучение.

В докладната, предложена от кмета М. Чимев и оттеглена в последния момент, е записано, че са необходими над 1 млн. лв. да се ремонтират 7 стаи от бившия колеж, за да се преместят част от учениците в тези помещения, които ще се ползват за класни стаи.

Пред общинските съветници Р. Гергинова не обясни какви са мотивите й да поиска от кмета да оттегли докладанта си, но извън залата заяви: “Един милион лева са много за такъв ремонт. Още повече че Министерството на образованието ще даде средства за доизграждане на7 нови стаи. Надявам се и общината да помогне финансово и със средства на училището да построим още 7 нови стаи. Училището със собствени средства в размер на 300 000 лв. построи над последния етаж още няколко стаи преди години. И сега ще се справим с проблема не без чужда помощ. За тези, които се интересуват, няма да има свиване броя на учениците в училището”, заяви директорката Р. Гергинова.

Независимият общинският съветник д-р Пл. Соколов заяви по повод искането на Р. Гергинова за оттегляне на докладната за 1 млн. лв. за ремонт на част от бившия колеж: “Сградата на Учителския институт е стара. В нея са били настанени германски войници през Втората световна война. Направете сметка колко е стара. За реконструкцията й ще отидат повече от 1 млн. лв.”.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *