ИЗНЕНАДВАЩ ХОД! Фолкпевецът Борис Дали се отказа от ултиматума си да прекрати договора за наем на общинския хоспис в Бобов дол, още чака разрешително за частен

Фолкпевецът Борислав Делибалтов като управител на фирма “КРАКО” ЕООД е изпратил предизвестие до управителя на хосписа в Бобов дол д-р Любомир Фролошки, с което го уведомява, че считано от 02.09.2020 г., съгласно точка 20 от договора за наем, предявява предизвестие от 1 м. за прекратяване на договора за наем на хосписа.

Както “Струма” писа, на заседание на ОбС – Бобов дол беше решено управителят на общинския хоспис, за когото по време на заседанието се разбра, че е и управител и на още неоткрития частен хоспис на Борис Дали, да предаде на 17 септември опис с цялото движимо имущество на хосписа и да намери решение ползвателите къде ще бъдат настанени, след като трябва да напуснат сградата на бившата болница в Бобов дол, която вече е собственост на Борислав Делибалтов.

Вместо опис на имуществото и решение на проблема д-р Л. Фролошки изпратил писмо до председателя на ОбС Елеонора Христова и копие от писмо на Борис Дали, с което той заявява, че се отказва да прекрати договора с общината, тъй като още няма разрешително от РЗИ – Кюстендил да открие частен хоспис в бившата общинска болница в Бобов дол. Така че засега общинският хоспис ще продължи дейността си в сградата, за която плаща наем на фолкпевеца.

Юридически съветник на Борис Дали е бившият директор на Централния софийски затвор, братът на бившия премиер Пламен Орешарски – Милети Орешарски. Той дори присъства заедно с Борислав Делибалтов на заседанията на ОбС – Бобов дол, свързани с хосписа и бившата общинска болница.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Л. Фролошки

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *