Изолиран от РЗС съветник в Сандански се регистрира в Добри лаки, очакват го като кандидат за кмет на община Струмяни

Действащ в момента общински съветник от Сандански е вероятен кандидат за кмет на съседната община Струмяни на местните избори през октомври, това е Красимир Станков. Името му се появи сред потенциалните кандидати, след като се разбра, че санданският съветник има вече нова регистрация с настоящ адрес в с. Добри лаки, което е в община Струмяни. Тя е направена преди 26 април тази година, т.е. по избирателния закон има право да се кандидатира за кмет или съветник в Струмяни. Красимир Станков е с корени от Добри лаки, т.е. не се е регистрирал на място, с което нищо не го свързва. Той е съветник в момента от листата на „Ред, законност и справедливост”, партията на Яне Янев. От близо половин година  обаче той е изолиран от своята парламентарна група, подобно на  другия си колега, зам. председателя на ОбС Илия Георгиев, и според политическите коментари, ако се кандидатира за кмет на Струмяни, най-вероятно ще го подкрепи ПП ГЕРБ. Репортер на „Струма“ се свърза по телефона с Красимир Станков, който коментира ситуацията така:

„Да, по настоящ адрес съм в с. Добри лаки, община Струмяни. Преди две години почина баща ми и аз съм наследник на имота – бащината ми къща, в която съм израснал и сега я поддържам. Аз много често съм в Добри лаки. Не отричам, но и не потвърждавам, че ще се кандидатирам за кмет на община Струмяни на местните избори. Но все пак, ако реша, ще се явя като независим кандидат, подкрепен от местна коалиция“, каза Станков.

Освен неговото име за кметската надпревара се спряга още и това на директора на дирекция „Социално подпомагане“ в Сандански Елеонора Сливкова, която живее в с. Микрево, община Струмяни. За нов трети мандат ще се бори и  настоящият кмет Емил Илиев. 

ЛИДИЯ МАНЕВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *