Изписана след 20 дни лечение от Ковид-19 и отрицателен тест онкоболна върната в изолатора в болницата в Дупница с положителна проба

70-г. жена от с. Смочево, община Рила, която е била излекувана от коронавируса, отново е върната в отделението.

Жената е дала положителна проба преди месец и половина и е била приета в отделението за лечение на Ковид-19 в болницата в Дупница. Изписана е и се прибрала у дома след 20 дни лечение и отрицателен тест, но се почувствала зле преди два дни.

Близките й съобщили на тел. 112 и на място пристигнали екипи на Спешен център и РЗИ – Кюстендил. Транспортирали я отново в болницата в Дупница и я настанили в отделението за лечение на коронавирус. Пациентката е тествана с бърз тест, който дал положителна проба.

Както “Струма” писа, 70-г. Бистра е с онкологично заболяване, което в момента е в ремисия. На 21 април тя е настанена за лечение в общинската болница в Дупница. Два дни преди да влезе в болница за лечение от коронавирус, тя е била изписана от столичната болница “Св. Иван Рилски”. Предполага се, че се е заразила с коронавирус в болницата в София.

В изолатора на общинската болница в момента е настанен мъж, който е с бъбречна криза и е изпратен от Спешен център – Дупница за лечение във вътрешно отделение на общинската болница. Любопитно е, че мъжът нямал симптоми на коронавирус, но тъй като е работник в ТЕЦ “Бобов дол”, превантивно е настанен в изолатора. Очаква се днес да излезе резултатът от PCR теста, който му е направен. Ако пробата е отрицателна, ще бъде настанен във вътрешно отделение за лечение на бъбречната криза.

Директорът на ТЕЦ “Бобов дол” инж. Ем. Христов заяви пред “Струма”: “Възмутен съм. Този работник е тестван няколко пъти в предприятието за коронавирус и резултатите са били отрицателни. Защо са го вкарали в изолатора, вместо да го лекуват от бъбречната криза?”, пита инж. Ем. Христов.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *