Изписаха от санданската болница наръганата при семеен скандал петричанка, 54-г. ножар освободен под домашен арест заради крехко здраве

ХРИСТО МАРИНОВ

41-годишната Невена Тегова от Петрич, която при семеен скандал бе наръгана с нож на няколко места от 54-годишния Васил Василев, с когото живее, е била изписана от санданската болница. По времена престоя в лечебното заведение на жената е направена хирургична интервенция и според медиците вече е в добро състояние.

Вчера Окръжен съд – Благоевград освободи под домашен арест мъжа, който я нападна. След опита за убийство миналата събота, резултат от спор за колата и апартамента на Васил, които Невена искала на свое име, тя постъпи в болница, а той – в следствения арест.

Прекараните миналата година инсулт и инфаркт, 3 байпаса и сменена клапа на сърцето, събрани в медицинската експертиза на д-р Яни Златин, извадиха Василев от ареста и го пратиха у дома му да чака старта на делото. Според д-р Златин тези негови заболявания и парализата на ръката му можели да се окажат фатални за здравето му, ако остане зад решетките.

И вчера Василев, който вече е лежал в затвора 12 г. за опит за убийство, не изрази съжаление за постъпката си, само се тюхкаше колко зле здравословно се чувства. Намек за разкаяние имаше само в уверението му, че „от човещина“ би отишъл в болницата на свиждане на Невена, но се боял от майка й.

ЕКИП „СТРУМА”

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *