Изписват децата с хранително натравяне

Приетите преди три дни по спешност в инфекциозното отделение на ямболската болница “Св. Пантелеймон” 22 деца с хранително натравяне от село Хаджидимитрово днес ще бъдат изписани, съобщи за БТА директорът на болницата д-р Панайот Диманов.

Състоянието на децата е било много добро още вчера, но са оставени за наблюдение. “Вчера са станали ясни и резултатите от изследванията – наличие на стафилококус ауреус”, допълни д-р Диманов.

Според директора на Регионалната здравна инспекция д-р Лиляна Генчева стафилококовото хранително отравяне може да бъде пренесено и от здрав човек и то върху част от храната, където при подходящи условия микроорганизмите може да се развият.

По случая се самосезира и Районната прокуратура в Ямбол, която възложи на ОД на МВР, Областната дирекция по безопасност на храните и Регионалната здравна инспекция да извършат проверка по случая. Проверката трябва да завърши до десет дни. Разследването се усложнява от факта, че този ден кухненските работници не са отделили проби от храната, която се доставя в училището от фирма, с която общината е сключила договор.

Децата от село Хаджидимитрово, община Тунджа, които учат в началното училище в съседното село Дражево, бяха приети по спешност за лечение в МБАЛ “Св. Пантелеймон” в Ямбол в понеделник вечерта със симптоми за хранително отравяне.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *