HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ИЗПОВЕД НА ЕДИН БЛАГОЕВГРАДЧАНИН! Добре, че нямам дъщеря! Искам да спася поне един наивник

Дългогодишният служител в отдел „Образование“ в Благоевград Страхил Николов стана поредната жертва на „ало“ измамници. За разлика от десетките ужилени, предимно пенсионери, Николов обаче бързо се усетил, че се опитват да го ограбят, и прекратил телефонния си контакт с мошениците. Веднага след като се успокоил, пенсионерът решил, че няма нужда да подава жалба в полицията, защото измамниците така и така няма да бъдат хванати, а е по-добре да разкаже пред вестник „Струма“ какво му се случило, та дано спаси поне един наивник.

Ето и разказа на Стр. Николов:

„Във вторник около 16.00 часа на стационарния телефон у дома ми се обади мъж, който се представи за комисар Валентин Христов от полицията. Обясни ми, че с колегите му хванали двама от телефонните измамници и в тях намерили записан моя адрес. Предупреди ме, че трябва спешно да събера всичките пари и злато, които имам у дома, и да ги сложа в хладилника, защото измамниците носели със себе си златотърсачи и ако не скрия златото, веднага ще го намерят. Попита ме и колко пари имам, защото, ако не му кажа точната сума, после полицията няма да може да ми ги върне. И друго указание ми даде – когато ми се обадят мошениците по телефона, което щяло да стане скоро, докато говоря с тях, аз да набера тел. 144, за да може в полицията разговорът да бъде записан.

Тъкмо приключих с „комисаря” и ми се обади друг мъж. Каза, че дъщеря ми е болна, и докторът, който я лекува, му поръчал да вземе пари от мен за лечението. Попитах колко пари трябват, човекът каза: „Колкото имаш“. И както си имах сериозни съмнения за тези разговори, този път окончателно се убедих, че са измамници. Защото аз дъщеря нямам. През това време човекът продължи да ми обяснява, че ще прати у дома 4-ма мъже с бради, на които трябва да дам парите. Казах му, че нямам дъщеря, и отсреща оня започна да крещи, че всичко знаел за мен, щял да дойде и да ме пребие. Прекратих разговора и звъннах в полицията да питам все пак има ли при тях комисар Валентин Христов. Отговориха ми, че няма.

Цял ден мислих какво да правя, преди да дойда в редакцията на вестник „Струма“. Надявам се разказът ми да бъде прочетен от възрастните хора и ако предотврати поне една телефонна измама, ще съм много доволен. Смятам обаче, че въпросът с телефонните измамници трябва спешно да влезе в Народното събрание и да се вземат някакви законодателни мерки ако не за предотвратяването, то поне за ограничаването им. И задължително на българите да бъде позволено да се въоръжават и да могат да ползват това оръжие в условията на неизбежна отбрана.

Записа ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *