Използвайте дръжките на патладжан за лечение на хемороиди

Като цяло, самия патладжан е смятан за вредна храна, но това е така само ако страдате от болен стомах. Патладжаните могат да бъдат много полезни за организма ви.

Те съдържат доста голямо количество калий, което спомага за правилната работа на сърцето, както и за изхвърлянето на течности от организма. Именно заради това тяхно качество те често биват препоръчвани в диетата на по-възрастните хора, особено на такива, които страдат от сърдечносъдови заболявания.

Този синкаво-лилав зеленчук помага и за прочистването на организма от вредния холестерол в кръвта. Високото съдържание на мед и желязо, стимулира произвеждането на кръв. Тези ценни качества, се съдържат не само в този ценен зеленчук, но и в неговата дръжка. Именно поради това, той може да ви бъде от полза при лечение на хемороиди.

Знаем, колко упорити и досадни могат да бъдат хемороидите. Освен това, ако не успеем да се отървем навреме от тях, проблема преминава в болезнен. Самите хемороиди, като заболяване, не бива да се лекуват само външно, а и вътрешно. Тъй като се лекуват трудно, ние ви препоръчваме да не избързвате със скъпите процедури и лекарствените препарати. Доверете се на билките, но не разчитайте заболяването да отшуми за дни. Дори да усетите облекчение, спазвайте стриктно препоръчаната продължителност на лечението.

Билките, както знаем, притежават много от качествата на скъпите лекарства, като изключим вредите които химически произведените препарати нанасят на тялото. С употребата на природни средства вие наистина си подарявате здраве. Но освен всичко, трябва да проявите и постоянство и търпение по време на лечението.

А ето и не традиционната рецепта от дръжки на патладжан за лечение на хемороиди:

Сварете три супени лъжички от нарязани на ситно дръжки в 1/2 литър вода, за около десетина минутки. След прецеждане на отварата, приемайте от нея по три пъти в деня, около 100 мл на гладно. Процедурата трябва да продължи поне три месеца, за да доведе до пълното оздравяване на организма.

И не забравяйте, че лечението на хемороиди може да бъде продължително – ако веднъж сте започнали, не се отказвайте, за да не загубите ефекта, който сте постигнали.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *