Използвайте това, за да имате по-гъсти вежди

Понякога завиждате ли на онези хора, които имат хубави и гъсти вежди? Ами ако ви кажем, че и вие можете да имате такива? Да, възможно е!

Точно както изпитваме косопад на главите си, по същия начин веждите ни също губят косми или дори могат да спрат да растат. Това може да се дължи на редица причини като – кожни инфекции, хормонални промени, хранителни дефицити, възраст, генетика, физическа травма или дори стрес.

Така че, всичко, което трябва да направите, е да отделите на веждите си същото внимание, което бихте отделили на косата си, и скоро те ще започнат да стават по-гъсти.

Ето 2 начина да стимулирате растежа на веждите си:

Масажирайте веждите си с масло от черен кимион

Маслото от черен кимион е пълno с основни хранителни вещества и витамини и може да помогне за стимулиране на спящите космени фоликули. Това от своя страна насърчава по-бързия растеж на космите, овлажнява зоната и поддържа кожата ви хидратирана. Може да помогне за намаляване на по-нататъшното увреждане на космите на веждите.

Как да използвате:

Вземете една до две капки органично масло от черен кимион и нанесете върху веждите си. След това използвайте пръстите си, за да го масажирате. Правете това за около 5 минути и след това го оставете да действа цяла нощ. На следващата сутрин измийте лицето си с мек препарат за лице и вода (за предпочитане е хладка вода).

Нанесете рициново масло

Освен другите си многобройни предимства, рициновото масло е вековно лекарство. Рицинът е богат на протеини и витамини, може да подхрани космените фоликули и да стимулира растежа на космите.

Как да използвате:

Вземете една до две капки рициново масло на върховете на пръстите си и ги разтрийте, след което нежно масажирайте веждите си с него. Правете това за около 5 минути и след това го оставете за половин час.  Използвайте препарат за премахване на грим, за да отстраните мазнината и измийте лицето си с мек препарат за лице и обикновена вода.

Внимание: Някои хора може да са алергични към рициново масло и затова е важно да направите тест, преди да го използвате.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *