Изправиха на съд по УБДХ полски пазач за нападението на шофьор на линейка от Спешен център – Петрич

Шофьор на линейка от Спешен център – Петрич отнесе шамар днес в ромската махала при опит да защити фелдшера, нападнат от едър мъж. Инцидентът станал около обяд след преглед на млада жена, на която й прилошало.

Сигналът е  получен в 12 часа и след 4 минути линейката пристигнала на адреса. Фелдшерът Иван Попов прегледал жената, която предишния ден имала неприятно изживяване, тъй като починала нейна близка. На тръгване един от ромите се развикал на фелдшера и посегнал да го  удари, но не успял, тъй като на помощ се притекъл шофьорът Асен Дюзов, който отнесъл един шамар.

Директорът на Спешен център – Благоевград д-р Красимир Михайлов е подал своевременно сигнал за случая в полицията, прокуратурата и Министерство на здравеопазването. „В последно време сме свидетели на такива инциденти, които стават най-вече в ромските махали. В конкретния случай медицинският екип си е свършил работата. Пристигнал е навреме, прегледал е жената и е оказал медицинска помощ. Очакваме хората, които посягат на медицински лица, бързо да бъдат осъдени, защото подобни реакции са недопустими”, категоричен е д-р Кр. Михайлов.

По случая е започнала проверка, пострадалият шофьор  е дал показания. Ръководителят на Районна прокуратура – Петрич Пиринка Костадинова заяви, че обстоятелствата около ситуацията се изясняват.

Разбра се, че нападателят е 33-годишният Альоша, който е назначен като полска охрана към община Петрич. Мъжът е едър на ръст и често е виждан да се включва в любителски турнири по борба. Той е задържан в полицейския арест, а късно днес е изправен на съд по УБДХ. Според източници на „Струма” кметът Д. Бръчков се е разпоредил Альоша да бъде отстранен от работа, докато се разследва скандалът с нападението над екипа на Спешен център.   

ЕКИП ”СТРУМА”

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *