Изправят ексболничния шеф Р. Тимчев пред съда, окръжните магистрати ще заседават в Дупница

Делото срещу бившия управител на общинската болница в Дупница Росен Тимчев влиза отново в съдебната зала. Окръжен съд – Кюстендил ще заседава в Дупница на 12 ноември по казуса с Р. Тимчев.

Както “Струма” писа, срещу Р. Тимчев беше повдигнато обвинение за безстопанственост при управлението на общинската болница в Дупница за периода 2016-2017 г. След две години разследване и разпити на лекари от общинската болница през 2019 г. Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе обвинителния акт в Окръжен съд. На първото заседание събраните доказателства бяха върнати от съдия Мирослав Начев за доразследване на прокуратурата с мотив неточности в събраните доказателства. 

При разследването беше установено, че Р. Тимчев е ощетил болницата с 30 000 лв. Той е обвинен, че е сключил неизгодна сделка с продажбата на два апарата за хемодиализа за сума от 20 000 лв. на болница в Тетевен. С пари от касата на болницата Р. Тимчев е плащал лични разноски, като почивка в Гърция, зареждане на гориво в личния си автомобил, като е използвал служебна дебитна карта на болницата. По времето на управлението на Р. Тимчев беше извършен частичен ремонт на покрива на бившата Военна болница над родилно отделение, което в момента се ремонтира наново, тъй като заради некачествен ремонт в отделението тече при всеки проливен дъжд. Наскоро санитарка от отделението заяви пред “Струма”, че слагат легени, за да събират водата, течаща от покрива. По документи Р. Тимчев е похарчил над 16 000 лв. за ремонта на покрива. Той обаче тече…

Както “Струма” писа, Р. Тимчев вече беше наказан с “пробация” и 200 часа общественополезен труд заради съставяне на неистински документ. По това обвинение той сключи споразумение. Р. Тимчев бе разобличен и че управлява болницата с фалшива диплома за здравен мениджмънт, което бе потвърдено при извършения медицински одит в болницата. Любопитно бе, че щом разбра, че са пристигнали одитори в болницата, Р. Тимчев замина в Гърция на почивка, като я плати с пари на болницата.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *