HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Изправят пред съда Златистия за шофиране в нетрезво състояние

Обвиняемият Злати Златков – Златистия е предаден на съд от Районна прокуратура – Дупница за извършени от него престъпления по чл. 216, ал. 1от НК, чл. 343б, ал. 1 от НК и чл. 325, ал. 5 вр. ал. 3 вр. ал. 1 вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ от НК. За най-тежкото от тях се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от една до шест години.

Досъдебното производство срещу Златков е образувано през м. декември 2016 г. по обвинение в три престъпления.

На 14.12.2016 г., около 23:20 ч., в гр. Дупница, той управлявал лек автомобил марка „Мерцедес“ с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,5 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство. Пред РУ на МВР-Дупница навлязъл в ул. „Бисеров“, преминавайки през спусната бариера, която ограничава навлизането на МПС, като я повредил.

Обвиняемият извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

Тези престъпления са извършени в изпитателния срок, след като Златков е освободен условно предсрочно от изтърпяването на наложената му осемнадесетгодишна присъда за извършено от него убийство през 1997г.

Освен това срещу него се води и друго досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 316 от НК за използване на неистински документ.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *