Изпращат на съд сириец, обвинен в изнасилване на жена в София

Софийската районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 44-годишен сирийски гражданин за изнасилване на жена. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, съобщават от СРП.  

На 23.11.2020 г. около 20,00 ч. пострадалата била пред жилищен блок в столичния квартал „Свобода“. Тогава тя срещнала обвиняемия Н.М., с който се познавали. С.В. го помолила да ѝ върне пари, които ѝ дължал. Обвиняемият предложил да отидат да дома му, за да ѝ ги даде. Когато влезли в жилището, той нападнал пострадалата. Удрял я с ръце по лицето и тялото. Жената се борела с него през цялото време. Въпреки това, той се съвкупил с нея против волята ѝ, като продължавал да я бие. Вследствие на ударите пострадалата получила частични счупвания на два зъба, кръвонасядания и др.

В хода на разследването било установено, че деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като мъжът е бил осъждан за тежко умишлено престъпление и два или повече пъти – за умишлени престъпления от общ характер. Спрямо него била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“

Предстои делото да продължи в Софийския районен съд.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *