HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Изтръпването на ръцете е симптом на 10 болести

Изтръпването на ръцете е смятано от пациентите за елементарен проблем, който обаче може да се окаже и много опасен. Ако то преминава заедно с други усещания като болка, слабост, неловки движения, загуба на чувствителност и нарушена координация на движенията, със сигурност показва наличието на болест в организма.

Изтръпването на ръцете е характерно при много заболявания – остеохондроза, тунелна невропатия, множествена склероза, някои наследствени болести, дискова херния, нарушено кръвообращение в ръцете, ревматоиден артрит или захарен диабет. Подобно усещане обаче може да е провокирано и от дефицит на витамини и на микроелементи, прекаляване с алкохола, притискане на нерв и развитие на болест на артериалните кръвоносни съдове.

Една от най-разпространените причини, заради които изтръпват ръцете, е притискането на нервните съдови снопчета в съединителната тъкан и в мускулите. Съществуват само седем места, където може да се случи такова притискане. Единствено специалист може да открие проблемното място и да се опита да освободи нервите или кръвоносния съд. Докторите са единодушни, че ако изтръпването не отминава повече от седмица, е задължително да се потърси лекарска помощ, защото най-вероятно става дума за по-сериозно заболяване, което трябва да бъде хванато навреме.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *