Изчезналият пътнически самолет е катастрофирал

Министърът на транспорта на Индонезия Буди Кария Сумади потвърди, че пътническият самолет на местната авикомпания „Шривиджая еър“ е катастрофирал в Яванско море, предаде ТАСС.

„Катастрофата е станала близо до остров Лаки“, каза министърът. По-рано бе съобщено, че машината, „Боинг 737-500“, летяла за Понтианак на остров Борнео, е загубила връзка с диспечерите. По данни на китайската агенция Синхуа – на борда е имало 59 пътници. За по-малко от минута самолетът е загубил над 3000 метра височина, съобщава сайтът за проследяване на полетите Flightradar24. Това се случило четири минути след излитането на самолета от летището в Джакарта.

Полет SJ182 от Джакарта е летял към град Понтианак в провинция Западен Калимантан на остров Борнео (Калимантан). Местни жители са намерили заплетен сноп кабели и проводници, за които се смята, че са част от липсващ самолет. Това се е случило, след като са чути две експлозии.

От българското Министерство на външните работи съобщиха, позовавайки на на посолството ни в Джакарта, че не е имало чуждестранни граждани на изчезналия пътнически самолет, излетял от Джакарта за Понтианак в Индонезия.

Посланикът ни Петър Андонов се е свързал с МВнР на Индонезия, откъдето са потвърдили информацията. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до външния министър на Индонезия г-жа Рътно Марсуди във връзка с изчезналия пътнически самолет в страната.

„С тъга научих трагичната новина. В тези времена на скръб сърцата и мислите ни са с хората от приятелска Индонезия“, казва в писмото външният ни министър. Екатерина Захариева изразява съболезнованията си на опечалените семейства.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *