Изчезна кралицата на Мароко

През 2018 година в западната преса се появяват слухове за това, че кралят на Мароко Мохамед VI се е развел със съпругата си Лала Салма. Към този момент тя не е била забелязвана на публични места вече половин година. Така е и до днес, пише блиц.

И до момента няма никаква информация от официални източници къде е Лала Салма. 

Не се коментира нито евентуалният й развод, нито текущото й местоположение. Какво се е случило с възлюбената на Мохамед VI? 

В края на февруари т. г. в Мароко пристига официална делегация, начело с принц Хари и бременната Мегън Маркъл. Заради гражданско напрежение в Мароко се налага програмата им да бъде съкратена, но това не включва отмяна на срещата с краля на Мароко.

На 23 февруари монархът приема високопоставените гости в собствената си резиденция. 

По време на срещата с него е синът му – 15-годишният Мулай Хасан. Тази формална среща е чакана от западните журналисти с особено нетърпение. Всички гадаят дали там ще се появи съпругата на Мохамед VI. 

Това така и не става, а мистерията се задълбочава. 

За последен път Лала Салма, която заема важна роля в обществения живот на страната, е видяна на публично място през 2017 година. Оттогава не е известно нищо за нейното местонахождение.

Така през 2018 година в испанската преса се разпространяват слуховете за това, че Лала и Мохамед са се развели и с това се обяснява и изчезването на принцесата. 

Но самият крал не потвърждава тази информация, а в Мароко изчезването на Салма просто се игнорира. 

Салма Бенани е родена на 10 май 1978 година в мароканския град Фес в семейство на преподавател. След смъртта на нейната майка тя е отгледана и възпитана от баба си. 

Сватбата на бляскавата и ослепителна Лала се превръща в истинско събитие за Мароко. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *