Изчезна сибирски лекар, който е лекувал Навални

Изчезнал е сибирски лекар, който е лекувал критика на Кремъл Алексей Навални, след като той колабира по време на полет в Русия, съобщи руската полиция, цитирана от Ройтерс.

Полицията в Омска област, на около 2200 км източно от Москва, заяви, че лекарят Александър Мураховски в петък е напуснал ловна база с високопроходим автомобил и оттогава не е виждан.

Оттам допълват, че в издирването му участват службите за спешна помощ, дронове и доброволци. Мураховски беше главният лекар на болницата в Омск в сибирския град Омск, която лекуваше Навални, най-изявения критик на президента Владимир Путин. Мураховски впоследствие беше повишен в областен здравен министър.

След напрегнати преговори с властите Навални беше превозен със самолет до Германия за по-нататъшно лечение. Лабораторни изследвания в три европейски страни, потвърдени от международния надзорен орган по въпросите на химическите оръжия, установиха, че Навални е бил отровен със съветското нервнопаралитично вещество Новичок.

Кремъл многократно отхвърли всякакви предположения, че руските власти са се опитали да убият Навални. Той беше вкаран в затвора през февруари, но заявява, че обвиненията срещу него са скалъпени.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *