Изявление на президента Румен Радев

Президентът Румен Радев призова протестиращите и органите на реда да запазят спокойствие и да не позволяват да бъдат въвличани в сценарий за оцеляването на властта.

Дълг на всеки български гражданин е да каже не на насилиието, заяви Радев и отново призова за незабавна и безусловна оставка на правителството.

През изминалото денонощие властта режисира провокации, които дадох повод за масово и несъразмерно полицейско насилие над протестиращи и журналисти, пострадалите са десетки, както сред гражданите, така и сред органите на реда, подчерта президентът.

Междувременно пред очите на българите се търгува парламентарна подкрепа за проекта за нова Конституция, концесионират се плажове, обещават се постове, раздават се пари, заяви той.

Радев посочи, че има опит “да се прокара нелепа, но угодна за статуквото Конституция със силата на парите и под заслона на полицейските щитове” и го определи като “престъпно посегателство над бъдещето на България”.

Действията на управляващото мнозинство не само провокират гражданския мир, те задълбочават кризата и превръщат България в заложник на собственото му политическо оцеляване, каза още той в изявление за медиите на “Дондуков” 2.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *