Топ теми

Икона на Света Петка ще закриля жителите и гостите на Полена

Икона на Света Петка, направена от именития художник Николай Кашев, ще закриля жителите и гостите на симитлийското село Полена. Тя бе осветена от отец Бисер.

В края на работния ден на входа на Полена се събраха жители и гости на селото, като сред тях бяха и кметът на община Симитли Апостол Апостолов, народният представител Стефан Апостолов, кметът на село Полена Веселин Топузов, кметицата на село Крупник Иванка Чакалска и кметът на село Сушица Георги Митрев.

„Днес сбъднах една мечта! Искрено благодаря на всички, които допринесоха за изграждането на иконата. Това е моя идея и благодарение на помощта на кмета Апостолов, благодарение на г-н Кашев, както и на всички, които отделиха от времето си и положиха усилия, днес тя е реалност. Св. Петка е нашата закрилница и вярвам, че ще продължава да закриля всички нас! За пореден път доказахме, че в Полена има будно общество!“, коментира след освещаването кметът на Полена Веселин Топузов.

Иконата на Света Петка – закрилницата на Полена, е направена по инициативата на Веселин Топузов и с помощта на общинския кмет Апостол Апостолов. С общи усилия и труд Веско и доброволци от селото издигнаха постамента, от който Закрилницата ще бди над жителите и гостите на селото, и над всички пътуващи.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *