Икона на Св. Иван Рилски подариха спешните медици в МБАЛ – Благоевград за 58-ия рожден ден на доайена в екипа си Е. Яновска

Екипът на Спешно приемно отделение към МБАЛ – Благоевград трогна доайена в екипа си Емилия Яновска с прочувствени слова навръх 58-ия й рожден ден. Дамата с 30 г. стаж в болницата, половината от които в Спешния център и спешно отделение, още рано сутринта нареди трапеза с баница, питка и специално избрана за случая торта „Червено кадифе“ да почерпи колегите за личния си празник, като се опасявала, че всички няма да могат да се съберат заради изключително напрегнатото начало на работната седмица с десетки пациенти, чакащи за преглед и PCR тестове.

 Към 8 часа обаче спешните медици демонстрираха огромното си уважение към Емилия, като „откраднаха“ заради нея минути от натоварения работен цикъл за ритуала с духане на свещите. Всеки искаше да каже по нещо, но за да спестят време, в ролята на говорители от името на всички думата взеха д-р Нешев и старшата сестра Вили Младенова. Словата им бяха толкова затрогващи и разчувстващи, че рожденичката едва се сдържа да не се разплаче от щастие. Икона на Св. Иван Рилски, покровител на българските медици, и дръвче с птички и яйца по него да декорира дома си за наближаващите великденски празници са специалните подаръци от екипа за рожденичката с пожелания за много здраве, благоденствие и благополучие.

Празненството в тесен семеен кръг Емилия отлага за събота, когато синът й Венцислав, който е военнослужещ и вчера бе в командировка, и дъщерята Кирилка, служител в книжарница, ще посветят изцяло на майка си.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *