Икономическата комисия на ОбС – Дупница привика „на килимчето“ болничния шеф доц. Недин, към заплатата си от 1450 лв. добавя 1000 лв. за 100 часа дежурства

Икономическа комисия към Общински съвет – Дупница внезапно извика управителя на общинската болница доц. Димитър Недин да докладва какви са финансовите резултати за деветмесечието на годината.

Членове на икономическата комисия са Костадин Костадинов, общински съветник от ОДБ и финансов директор на частната болница в Дупница, д-р Пламен Соколов, независим общински съветник, д-р Матей Попниколов, хирург в частната болница, Йордан Станкев от ГЕРБ и д-р Лорета Николова от “Народен съюз”. Отчетите на болницата показват, че за месеците юли и август болницата е на печалба, като само за август печалбата е 13 000 лв. От началото на годината болницата обаче регистрира загуби от 78 000 лв., като парите са отишли за разплащане на стари сметки към доставчици, за да не запорират банковата сметка на болницата.

Общинският съветник д-р Матей Попниколов, който работи като хирург в частната болница, е поискал доц. Д. Недин да обяви месечното си брутно възнаграждение. Заплатата на управителя на болницата е гласувана от Общинския съвет и е в размер на 1450 лв. Доцент Недин обяснил, че средно месечно дава и по 100 часа дежурства, което увеличава заплащането му с около 1000 лв. над основната му заплата като управител и тя достига сумата от около 2450 лв. Д-р М. Попниколов изразил съмнението си, че е възможно 100 часа да се работи извънредно, след като доцентът е ангажиран и като управител. Доц. Д. Недин разяснил, че до обяд работи като управител, а следобед извършва операции в хирургията. Когато няма дежурен лекар в спешния кабинет на болницата, дежури той. Само в кабинета за една смяна се плаща през деня 50 лв. и през нощта 60 лв.

Председателят на икономическата комисия Костадин Костадинов заяви, че има лъч надежда за общинската болница, но че това не било дело на управителя, а на увеличения бюджет от здравното министерство. На същото мнение е и д-р Кирил Кирилов, общински съветник от ЕНП и шеф на Здравната комисия към местния парламент. Ето какво заяви той по повод отчета, даден от доц. Д Недин: „Има някакво раздвижване в положителна посока за  общинската болница, но това се дължи на увеличения лимит на болницата, а не от добър мениджмънт”, заяви д-р К. Кирилов.

Привикването на доц. Недин „на килимчето“ от икономическата комисия в ОбС става само месец преди провеждането на нов конкурс за болничен шеф.

Както “Струма” писа, на 17 октомври предстои пореден конкурс за избор на управител на общинската болница в Дупница. В началото на септември на конкурс се явиха доц. Д. Недин и Даниела Ильова, но концепциите им за развитие на общинската болница през следващите три години получиха ниски оценки и нито един от двамата кандидати не беше класиран. Доц. Д. Недин получи оценка 3, 50, а опонентката му Д. Ильова – 3, 00.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *