Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Топ теми

Икономическа полиция разследва синдикалист

От Национална компания „Железопътна инфраструктура” са подали жалба в Районна прокуратура срещу синдикалиста Марио Нинов от Дупница. Икономическа полиция го разследва за злоупотреба с лични данни на служители и членове на синдикат “Подкрепа ” в “Железопътна инфраструктура”. М. Нинов е член на ръководството на регионалната структура на КТ “Подкрепа” в Дупница.

От националната компания потвърдиха, че членове на КТ “Подкрепа” са се оплакали, че са ползвани техни данни за резервация за синдикално обучение в хотела на БДЖ на Паничище, а те не са присъствали на събитието, защото в този момент са били на работа. На синдикалната среща са били хора, които нямат нищо общо с БДЖ. Нинов е ощетил дружеството с 400 лв.

Прави се проверка дали той е провеждал и други синдикални прояви във вилата на БДЖ, като вписвал имена на служители на БДЖ, без те да знаят за това. В жалбата до Районна прокуратура категорично се твърди, че Нинов е използвал лични данни на работещи без тяхното съгласие. Извършен е вътрешен одит и са установени някои нарушения от него, за което е сезирана прокуратурата в Дупница.

Национална компания „Железопътна инфраструктура” плаща 50% от нощувките и храната на своите работници, ползващи вилата на БДЖ на Паничище.

Репортер на “Струма” се свърза по телефона с М. Нинов, който работи като началник гара на гара Батановци. Той каза следното: „Никой не ме е викал да давам показания. От вас научавам за жалбата срещу мен, не мога да коментирам нещо, което все още не съм видял”.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *