Илияна Балева четвърта година ще лови бездомните кучета в Благоевград срещу 160 000 лв

Благоевградчанката Илияна Балева за четвърта поредна година ще бъде ангажирана със залавянето на бездомните кучета в областния център на Пиринско, медицинското им обслужване и настаняването им в приюта край с Мощанец. Фирмата й „Бали Ко“ ЕООД , чиято регистрация е в София, бе поканена от общината да представи оферта за извършване на услугата, след като по-рано през годината бе прекратена обявена обществена поръчка, тъй като  и двамата участници – „Бали Ко“ ЕООД и „ГИВ 2021“ ЕООД на Георги Ценев, със седалище в Кочериново, бяха отстранени с мотив, че предложенията им не отговарят на изискванията на възложителя.

Ценовата оферта на „Бали Ко“, отворена вчера, е 160 000 лв., точно колкото бе прогнозната стойност, посочена от общината, и се отнася за период от 1 г. Комплекса от ангажименти за едно бездомно куче „Бали Ко“ ще извършва срещу 172,80 лв. с ДДС, като в тази цена влизат 63,60 лв. за залавяне, 72,96 лв. за кастрация на куче, маркирането е 15,36 лв., цената на ваксинация и на обезпаразитяване е по 4,32 лв., храната на ден с ДДС е 3,12 лв., евтаназията струва 6 лв., а събирането на умряло куче и извозването му до екарисаж става срещу 3,12 лв.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

5 Коментара

 1. ВЪЗМУТЕНА

  Много пари са това,за нищо свършена работа от тази фирма.Града е пълен с глутница от кучета.НИКАКВИ МЕРКИ.

  Отговор
 2. Александър

  Госпожо Балева, Заповядайте в село Еленово има една глутница кучета от няколко години. Или изобщо не ги хващате или ако ги хващате после отново ги пускате обратно в селото, както се изрази една ваша колежка, в естествения им хабитат.За 160000лева е нармално. Ами ако изчезнат кучетата за какво да Ви плащат.
  Децата ми не смеят да излезат от къщи. Засрамете се!!!

  Отговор
 3. Канис

  Редно е заловените кучета да прстояват 14 дни в кучкарника в очакване да бъдат осиновени. Ако няма желаещи-евтаназия. Така е в цял свят. Няма друга държава, която да защитава кучетата от хората вместо хората от кучетата. Всички стари моми и самотни бабички да си гледат по едно куче у дома, а не да ги хранят край домовете си. Псетата серат, лаят, нападат, ама кметО не вижда. И предишният кмет не виждаше. Все такива ги избираме.

  Отговор
 4. само питам?

  А каква е неустойката от момата ако бездомните кучета продължат да се плодят и наводняват града? И тя ли ще плаща масрафа ако някое псе ухапе човек? Какво общо има фирмата с Дончо Бали!

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *