Илиян Цанев – първата жертва на “Наглите”! Разкри какво нападателите никога не правят

Похитителите се свързват със семейството на жертвата в рамките на ден-два. В някой случаи и доста по-рано. Комуникацията основно е текстова – чрез есемеси, никога не говорят. Това заяви вчера първата, според разследващите, жертва на страховитата група за отвличане „Наглите“ Илиян Цанев, цитиран от „Телеграф“.

Той бе отвлечен преди 10 години, а похитителите искали откуп от баща му Красимир.

„Никога няма гласова комуникация. Дори и да има обаждане от другата страна мълчат. Това се случва, когато например има поставен някакъв въпрос от страна на похитителите чрез есемес. Тогава може да има обаждане, за да се чуе какъв е отговорът на роднината, с когото се държи връзка. Похитителите обаче не говорят“, казва Илиян. Според него това се прави, защото бандитите се пазят от евентуално последващо гласово разпознаване, допълни Блиц.

„В определени моменти комуникацията е с по-висока честота, но има такава, в която тя дори спира и това продължава днби наред. По-честа е комуникацията около искането на откупа. После спира, може би за да се стресне изнудваната страна“, разказа още той. „При мен похитителите се свързаха със сина ми след два дни“, разказа друга жертва на страховитата банда за отвличане – Киро Киров. Бизнесменът бе похитен през 2009 г. Преговорите с похитителите е водил синът му Иван.

„Първо дойдоха при мен да ме питат за телефония номер на сина ми. Аз в онзи стрес го обърках и идваха втори път да ме питат“, спомня си Киров. „Съобщенията се изпращат от различни номера , като се използват предплатени карти“, каза още той. По думите му е имало моменти, в които комуникацията е била доста интензивна – през час.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *