Илко Стоянов: Имаме дългосрочна икономическа програма, която ще възроди Благоевград!

Уважаеми съграждани,

Винаги съм смятал, че човек, който влиза в кметската надпревара, трябва да е подготвен и да има ясна стратегия и визия за дългосрочното развитие на нашия град. Благоевград има огромен потенциал, който сме длъжни да използваме и да осигурим по-добър живот на всички. Аз и моят екип от експерти сме подготвили амбициозна, но изпълнима програма, която ще постави новото начало за Благоевград. Утре подробно ще представим на страниците на вестник „Струма” нашия икономически план, който ще възроди общината. Стратегията очертава основните насоки на развитие и поставянето на дългосрочни цели, които могат да продължат да се изпълняват не само от мен, а от който и да е кмет след време. Разбира се, че тя може да бъде допълнена с вашите мнения, препоръки и идеи. Защото никой не може сам да реши проблемите на града ни, а това можем да направим само заедно и обединени, за да дадем ново начало за Благоевград.

Програмата ни е насочена в три направления. Първото от тях е развитие на IT и Со-working зона, която да осигури високотехнологична и иновативна индустрия с голяма добавена стойност и да създаде високоплатени работни места. Второто направление е изграждане на нова индустриална зона за развитие на потенциала и ресурсите на общината. Предвиждаме и изграждане на огромен парк от 17,5 декара, превръщане на местността Картала като туристическа дестинация и връщане на символа на Благоевград – минералните извори, чрез развитие на СПА туризъм, което ще направи града ни по-приятно място за живеене за нас и в притегателен туристически център.

Подробната ни икономическа програма ще бъде качена и на моята Фейсбук страница, където с вас ще можем да я обсъждаме и дискутираме. Заедно да поставим новото начало за Благоевград!      

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *