Илко Стоянов направи дарение на църквата в с. Покровник

Благороден жест на кандидата на ПП „Има такъв народ” за кмет на община Благоевград Илко Стоянов зарадва църковното настоятелство и жителите в село Покровник. Той ще финансира проект, който ще превърне в райска градина пространството около църквата „Свети Пантелеймон”. Това е желание на местните хора от много години, но все не се намираше финансиране. Сега вече този проблем е решен от кандидат-кмета Илко Стоянов, който реши да осигури цялото финансиране за озеленяването и изграждането на напоителната система. По този начин спази една своя традиция – във всяка една кампания да прави едно добро дело.

Отeц Георги и църковното настоятелство приеха радушно подкрепата на Илко Стоянов и му благодариха от сърце, защото преди такова нещо не е правено.

„Този човек ме впечатли с отношението си към църквата. Пожелахме му успех на балотажа в неделя. Но всичко да стане по Божията воля, която се определя от гласа на народа. Още тази събота започваме да правим напоителната система, а на по-късен етап ще стартира и озеленяването на пространството край храма”, сподели отец Георги. Той уточни, че проектът за паркоустройството е подарен от ландшафтен архитект Венелина Лазарова. 

Илко Стоянов бе категоричен, че за него е много важно да се помага и на селата в община Благоевград, а не погледът на управляващите да е само в общинския център. Паркоустройството и благоустройството на района край храма кореспондира с програмата му за развитие на общината и със създаването на огромни зелени площи.

„Затова аз реших да помогна на село Покровник и на църквата тук. Защото за всеки човек неговият проблем е най-важният. И не бива да делим проблемите на малки и големи. Радвам се, че помогнах на местните хора в Покровник да имат красива градина край своята църква”, заяви кандидат-кметът на „Има такъв народ”.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Свещенник

    Толкова години хора от селото и не само от там, помагаха с каквото можеха, сега се намери този тръчи–лажи да им обещае , защото той не е дал още нищо а само им е обещал! Сега като се отдръпнат хората, коита до сега дадоха толкова много, какво ще прави това попче, което се е продало на дявола? Само питам.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *