Адвокат Илко Стоянов е новият кмет на Благоевград

Адвокат Илко Стоянов е новият кмет на Благоевград. Кандидатът на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ” ще управлява областния център на Пиринско до редовните местни избори през есента на 2023 г.

Илко Стоянов победи на днешния балотаж независимия кандидат и бивш кмет на Благоевград Румен Томов, заради чието отстраняване от поста се наложи частичният вот. До редакционното приключване на броя в голяма част от секциите Стоянов водеше на Томов с огромна преднина. На първи тур разликата между двамата бе по-малко от 7% – 35,32% за Стоянов срещу 28,65% за Томов.

Избирателната активност на благоевградчани остана отново много ниска.

Докато предишната неделя вота си дадоха 27,75% /13 450 души/ от имащите право на глас 65 507 избиратели, днес на балотажа излязоха да гласуват малко повече, но избирателната активност стигна едва до 28,46%, тоест до урните излязоха 18 343-ма избиратели.

По неофициални данни от секциите най-активна е била тази в с. Мощанец, където до 18.00 часа бяха гласували 84,38% от избирателите. Най-слаба активност – под 10%, имаше в някои от секциите в ромската махала на града.

Подробности четете в утрешния брой на вестник “Струма”.

ВАНЯ СИМЕОНОВА


Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

5 Коментара

  1. Kalin T. 1969

    Първото и най-главното е новият кмет да разбере, че е нужна промяна на името на града. Иначе си оставаме в комунистическата ера. Аз лично гласувах за Илко само за това. Не го познава, но му желая успех. Без тази крачка обаче успех за него и града няма да има.

    Отговори
  2. Бай Хой

    Сега продажното адвокатче на чалгаря ще бъде атакувано, че е избрано с десетина % от имащите право на глас!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *