Илон Мъск стана най-богатият човек в света

Изпълнителният директор на „Tesla“ и „Space“ Илон Мъск стана най-богатият човек в света, изпреварвайки изпълнителния директор на „Amazon“ Джеф Безос. Такива оценки даде телевизионния канал CNBC.

Според неговите експерти състоянието на Мъск се е увеличило до 185 милиарда долара в светлината на покачването на цената на акциите на „Tesla“ при търговия с акции. Сега каналът оценява общата стойност на активите на Безос на 184 милиарда долара. Търговията с акции в САЩ все още продължава. Сесията ще приключи след няколко часа.

В списъка на Блумбърг с най-богатите хора в света Мъск все още е на второ място, според данните от сряда. Състоянието му се оценява на $181 млрд. Безос е на първо място ($184 млрд.). В края на ноември 2020 г. Мъск зае второ място в посочения рейтинг, пред основателя на „Microsoft“ Бил Гейтс.

За последните 13 месеца състоянието на Мъск е нараснало с над 100 млрд. долара. През януари 2020 г. Мъск е класиран на 35-то място в класацията на Блумбърг. Основната причина за увеличаването на състоянието на Мъск беше нарастването на капитализацията на „Tesla“. През януари 2020 г. тя беше под 100 млрд. долара, а сега се оценява на около 750 млрд. Компанията е основана от Мъск през 2003 г. Първоначално се е специализирала в производството на електрически превозни средства, но по-късно се включва в създаването на енергийни системи. /БГНЕС

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *