Имате ли защита срещу COVID-19 – проверете в „Пирогов”

Болница „Пирогов” дава възможност да се проследи защитата срещу коронавируса при преболедували или ваксинирани срещу COVID-19.

Изследва се статусът на имунитета по отношение на инфекцията. Това може да стане по няколко метода в сертифицираната Лаборатория по клинична имунология на лечебното заведение. 

След прекарана инфекция или след ваксинация срещу COVID-19, човешкият организъм изгражда защита срещу повторна “среща” със SARS-COV2.

Тя се получава чрез изграждане на клетъчен имунитет и антитела, които циркулират в кръвта ни и “посрещат” нашественика. Антителата се синтезират в клетките и е важно да сме наясно, че те “знаят” срещу какво да ни пазят. 

УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов” разполага с модерно оборудвана Лаборатория по клинична имунология. В нея по няколко метода  се изследва какъв е статусът на имунитета по отношение на SARS-COV2. 

Лабораторията по клинична имунология е акредитирана и сертифицирана за извършване на имунологични изследвания, което гарантира  качеството на изготвения анализ. 

Специалистите на болница Пирогов извършват следните изследвания за готовността на организма да посрещне нова инфекция: 

Антитела: 

– ВИРУСНЕУТРАЛИЗИРАЩИ anti-SARS Cov2 RBD IgG 

Чрез този метод специалистите ни определят функционалната активност на антителата или до каква степен те могат да бъдат ефективни срещу нова инфекция. 

– anti-SARS Cov2 RBD специфични IgG, IgM и IgA, чрез ELISA 

Експертите казват, че този метод е с висока чувствителност и с голяма точност показва нивото на защитеност. 

– anti-SARS Cov2 RBD специфични IgG и IgM чрез хемилуминисценция 

Предимството на този метод е бързината, с която дава резултат. 

Клетъчен имунитет 

– Оценка на SARS Cov2 специфичен клетъчен имунитет след ваксиниране и преболедуване

В зависимост от методологията, която сте избрали, резултатът от кръвното изследване можете да получите или в същия ден или в рамките на 4 дни след вземане на пробата.

Възможност да бъдете изследвани имате всеки делничен ден от 07:30 до 14:00 часа. В нашите кабинети можете да получите както обща оценка на състоянието на имунната си система чрез изследване на антитела  и клетъчен имунитет, така и да бъдете консултирани от клиничен имунолог. 



След проведеното изследване, може да ви бъде издаден и съответният сертификат за пътуване в чужбина. Повече информация можете да получите на телефон 02/ 91-54-236
.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *