“Има такъв народ” канят на консултации през уикенда всички без ГЕРБ

От “Има такъв народ” ще отправят покана за консултации за сформиране на бъдещия кабинет до всички парламентарно представени партии, без ГЕРБ. Това означава, че ще разговарят и с ДПС, след като вчера стана ясно, че имат намерение да разговарят с “Демократична България”, “Изправи се БГ. Ние идваме!” и БСП.

Депутатът Филип Станев коментира пред bTV, че днес ще бъде изпратена официално такава покана в писмен вид на всички. Той не можа да отговори как информация за консултациите е изтекла още снощи в медиите.

“Ще разговаряме за всичко това, което изпълва със съдържание думата консултации и по конкретните неща, които иска да направи в управлението на страната “Има такъв народ”, допълни той.

И уточни, че очаква срещите да се проведат през уикенда.

По-късно колегата му от “Има такъв народ” Станислав Балабанов коментира пред журналисти:

“Срещите ще се проведат тук, в сградата на Народното събрание. Такъв е смисълът на демокрацията. Тези разговори е логично да се водят тук най-представителната сграда – българския парламент. Надявам се политическите партии да приемат поканите ни и тук в идните дни да се проведат едни практични разговори в името на това България да има едно стабилно правителство и един стабилен парламент от тук нататък. Вече чисто административно ще излязат скоро часовете”.

Той подчерта, че са длъжни да поканят всички с изключение на ГЕРБ, за да ги чуят.

“Съобразяваме се както с общественото мнение на хората, така и с демокрацията. Такъв е смисълът на демокрацията, да водим конструктивни разговори, да чуем идеите им, да изложим нашите, да ги обсъдим. Вече от там нататък всичко зависи от крайния резултат. Надявам се да бъде положителен”, заяви още Балабанов.

Във втория си работен ден народни представители днес ще се фокусират около създаване на четири временни комисии.

Първата трябва да изработи проект на нов правилник за организацията и дейността на 46-ото Народно събрание.

По инициатива на “Демократична България” ще бъде сформирана временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи на територията на Лесопарк “Росенец”.

Третата комисия ще изясни обстоятелствата около случаите на полицейско насилие по време на летните протести от миналата година, като ще започне проверка и на твърденията за подслушване и следене на протестиращи граждани, опозиционни лидери и членове на политически партии от опозицията.

По идея на депутатите от “Изправи се БГ! Ние идваме!” се създава комисия, която да ревизира управлението на страната в последните 5 години.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *