Има 10 изненадващи факта за секса, които не знаехте

Човек се присеща за секс по няколко пъти на ден.
Струва ни се, че вече знаем всичко възможно за него. Но дали това е така?
Е, поред американски учени има няколко факта за секса, които малцина знаят. Учените са установили, че ние губим от поглед ужасно важни нюанси, от които пряко зависи нашият пълноценен сексуален живот. 
И така – ето десетте факта за секса, които малцина знаят:

1. Жените мислят за секс по-често
Обществото възприема жената като романтична натура, на която мислите за секс са чужди. Според мъжете дамите по-скоро си представят еротични епизоди от мелодрами, отколкото сцени от горещо порно. И като цяло, казват те, едно уважаващо себе си момиче ограничава несериозните мисли от самоуважение. Но не! Социологическите проучвания показват, че всъщност момичетата мислят за секс дори по-често от мъжете и освен това не биха имали нищо против да имат повече секс в живота си. Според едно проучване около 53% от жените признават, че не правят секс толкова често, колкото биха искали, докато 75% от участниците в проучването изразяват желание да правят любов поне три пъти седмично.

2. Оргазмът е рядкост
Толкова много е написано и казано за начините за постигане на оргазъм, че изглежда, че всеки човек е просто длъжен да го изпита, просто трябва да намерите правилния подход. Многобройни изследвания на тази тема обаче доказват, че оргазмът в известен смисъл трябва да се счита за постижение и това важи особено за жените. Между другото, жените от своя страна също са погрешно убедени, че мъжът може да постигне сексуално освобождаване във всяка ситуация. В края на краищата всичко е физиологично по-просто за тях. И това също е голяма заблуда. Оказа се, че само 70% от мъжете във връзки редовно изпитват оргазъм с партньорката си. Е, при жените тази цифра е дори два пъти по-ниска – само 29%.

3. Интимността е по-добра в определени дни
При повечето жени сексуалното желание се засилва преди менструация. Как да си обясним това? Изглежда, че това е най-неблагоприятното време за удоволствие. Всъщност всичко е просто: има рязка хормонална промяна в тялото. Либидото се повишава рязко. Може да искате секс както преди, така и по време на самата менструация.

4. Сексът в чорапи е по-хубав
Колкото и смешно да звучи, чорапите са пътят към оргазма. Говорим за обикновени памучни чорапи, които могат да направят секса ви по-добър. Изследванията потвърждават, че е по-лесно за партньор с топли крака да достигне крайната точка на удоволствието. Така че популярната мъдрост „пазете главата си хладна и краката си топли“ носи допълнително значение в тази ситуация.

5. Жените са особено секси по време на овулация
Въпреки факта, че самите жени не знаят това, те подсъзнателно привличат мъжете към себе си по-точно по време на периода на овулация. Това успяха да установят американски психолози от университета в Ню Мексико. Учените установили, че танцьорите, които изпълняват танца в дните преди овулацията, получават повече комплименти, отколкото във фазата след овулацията на цикъла. Една жена в днешно време несъзнателно избира по-секси дрехи в наши дни, ходи по-често в клубове и е по-склонна да се среща с мъже. Всичко е свързано с колебания в нивото на половия хормон – естрадиол, чието количество рязко се увеличава в определен момент.

6. Размерът няма значение
Въпреки масовия шум от страна на мъжкото население за всякакви трикове (вълшебни хапчета, хирургични интервенции, чудотворни уреди за упражнения), реалността доказва безполезността на всички тези манипулации. Размерът наистина няма значение за качеството на сексуалното преживяване на жената. Освен това изследванията показват, че жените са много по-склонни да изпитват болка и дискомфорт, ако размерът е повече от впечатляващ.

7. Сперматозоидите имат висока скорост
Въпреки факта, че семенната течност изглежда напълно неподвижна, веднага щом попадне в женското тяло, сперматозоидите развиват невероятна скорост. Според The Naked Scientist сперматозоидите могат да се движат със скорост до 5 мм в минута. Ако увеличите, това е равно на скоростта на плуване на сьомга!

8. Сексът облекчава страха
По време на оргазъм частта от мозъка, която причинява безпокойство и страх, се изключва напълно. Ето защо сексът често е най-доброто облекчаване на стреса.

9. Сексът тренира паметта ви
Висококачественият редовен секс също помага за подобряване на паметта. Но това магическо свойство се отнася само за жените. Скорошно проучване установи, че сексуалната активност подобрява способността на мозъка на жената да запомня думи и цели фрази. Това се случва чрез увеличаване на притока на кръв към областта на хипокампуса на мозъка. Между другото, същият ефект може да се получи с помощта на всяка аеробна дейност, но, разбирате ли, да го правите в леглото е много по-приятно.

10. Ябълките увеличават секс желанието
Често чуваме за афродизиаци като ягоди и стриди, шоколад и бадеми, но малко хора знаят за мощната сила на обикновените ябълки. Но те могат необичайно да увеличат сексуалното желание. Данните от изследвания показват, че жените, които ядат ябълки повече от веднъж на ден, имат по-добра сексуална функция и по-силно, по-постоянно привличане към партньора си от тези, които не ядат.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *