Имот на ексдепутат изгоря, жена на косъм

Наследствената къща на ексдепутата Стефан Кенов в град Карнобат едва не изгоря заедно с 92-годишната му баба Милка Кенова. Пожарът е лумнал около 3 ч. след полунощ срещу националния празник. На партерния етаж на къщата се намираше адвокатската кантора на Кенов, който е сред най-популярните лица в Карнобатска община – бивш заместник областен управител в правителството на НДСВ, както и народен представител от 42-то НС.

„Огънят е бил загасен от пожарникарите едва след като от кантората ми е останало ето това” , каза адвокат Кенов пред флагман.

Така изглеждаше кантората на площада – в сърцето на Карнобат, довчера

Пожарникарите пристигнали много бързо, но пламъците са били толкова силни, че са опустушили вътрешността на кантората напълно. Изгорели са важни документи, които Кенов уверява, че ще възстанови. Той допуска, че пожарът е умишлен, тъй като не може да повярва на първоначалните резултати от огледа.

„Ще настоявам инцидентът да не се квалифицира като късо съединение с електрическата мрежа между партерния и първия етаж, където е спяла баба ми. Цяло чудо е, че въпреки трудната й подвижност тя е успяла да се изнесе навреме. Между окачения таван на кантората и пода на първия етаж всичко е в камъш, сградата е стара, но камъшът не е горял, заради което се съмнявам да е късо съединение”, каза още Стефан Кенов.

Имотът е на пъпа на Карнобат, на самия площад.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *