ИНВЕСТИТОР! Петричкият съветник и син на легендарния ексмитничар Марио Минев – Любчо, прави открит бар с 60 места на пъпа на града

Петричкият общински съветник Любчо Минев и майката на детето му Елица Чорбаджийска правят открит летен бар с 60 места в бившата сграда на „Бизнесбанк” на пъпа на града.

Семейната им фирма „ЛМ Инвест“ ООД депозира в РИОСВ – Благоевград инвестиционно намерение за преустройство на един от гаражите, намиращ се върху парцела от 1441 кв.м, който бе купен преди години от таткото на инвеститора – легендарния бивш митничар Марио Минев. Освен гаража тук има масивна двуетажна административна сграда със застроена площ 483 кв.м, хангар и депо, които до момента стояха пусти.

Идеята на съветника е да опъне навеси на източната, южната и западната част на сградата, под които ще бъдат поставени маси и столове. Външният бар ще се използва на открито само през топлите месеци на годината.

Имотът е водоснабден, захранен с електроенергия, до него има осигурен транспортен достъп по улица, граничеща с парцела, и понеже не попада в границите на защитени територии по смисъла на Закона за защитените територии и в Европейската екологична мрежа „Натура 2000“, Минев вече получи одобрението на РИОСВ – Благоевград, което прецени, че не е необходимо провеждане на процедура по оценка за съвместимост.

И Любчо Минев, който стана съветник миналата есен от „Местна коалиция Никола Петков” /ДПС и партия БСДП/, и Е. Чорбаджийска, с която живеят на семейни начала, имат всички дадености да се справят с новата инвестиция – двамата имат бaĸaлaвъpcĸa cтeпeн пo cпeциaлнocттa „Бизнec aдминиcтpaция” в Швейцария, след което завършиха Шĸoлaтa пo диплoмaция там и се върнаха в Петрич, където преди 2 г. им се роди момиченце. Любчо се захвана да помага на баща си в управлението на многобройните имоти – купени или наети от Минев-старши след уволнението му от митницата. Сред тях са Haциoнaлнaтa cпopтнa бaзa „Цap Caмyил” в родния град, до който семейството вдигна параклис, хотел във Велинград, хотел „Панорама” в Сандански и др. С името на Марио Минев се свързва още coбcтвeнocттa нa ĸoмплeĸc „Kинoтo” в Πeтpич, ĸaĸтo и нa xoтeл дo мopcĸaтa cтoлицa Bapнa. Синът му Любчо пък се води член на Съвета на директорите на Специализираната болница за рехабилитация във Варна, която е в курорта Златни пясъци, до сп. Журналист, на 200 м от морския бряг и доста оборотна, освен това  ръководи Специализираната болница за рехабилитация в Петрич, чийто уставен капитал е собственост на фирмата на майка му „Етно“ ООД. Величка Минева, която преди години също беше общински съветник в Петрич, всъщност е най-дейната в семейството – тя има в участие в няколко фирми и определено е с афинитет към здравеопазването – собственик е и на капитала на Медицински център „Панорама“ във Велинград.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

  

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *