Инж. А. Мавродиев „подстрига“ първото в Югозапада зелено „кученце“ пред Регионалната библиотека

Първата в Югозапада зелена скулптура, оформена от живо дърво, вчера бе засадена в специално оформено за нея каре пред входа на Регионалната библлиотека в Благоевград . Идеята е на директора на библиотеката Дора Ангелова, а изпълнението на шефа на озеленителите в благоевградската общинска фирма „Биострой“ инж. Антон Мавродиев.

„Искахме четящите деца да изберат свой талисман на годината и той да се оформи от жив храст или дърво. Извънредното положение тази пролет не ни позволи да проведем конкурса, но за радост успяхме да стартираме идеята и първият талисман кученце ще се „открие“ официално на 1 юни на детско парти пред библиотеката“, обясни Д. Ангелова и разказа за сериозните трудности, на които се натъкнали: „Оказа се, че тези  скулптури се изработват с години, направихме няколко запитвания, а скулптор от Разлог предложи да я направи от изкуствена трева. Огромната заслуга е на инж. Мавродиев, който цял месец работил по оформяне на дръвчето, преди то да бъде преместено в центъра, и продължава да го прави“, отбеляза шефката на библиотеката.  

Идеята е хлапетата да се радват на  своя „зелен“ любим приказен герой, да се снимат с него и да се учат на екология и изкуство, а с годините паркът от подстригани форми да расте…

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *