HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Инж. В. Аврамов аут от ЮЗДП

Точно 3 месеца след изненадващото му назначаване за председател на Управителния съвет на Югозападното държавно предприятие, завчера инж. Вангел Яврамов очаквано бе отстранен от поста. След заповедта за назначаване, подписана от служебния министър на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков /БСП/, настоящият титуляр на поста Румен Порожанов /ГЕРБ/ подписа заповедта за уволнението на благоевградчанина.

69-годишният инж. Аврамов бе назначен за член на УС на ЮЗДП след няколко десетилетия стаж в системата на горите като лесовъд и директор в ДГС – Първомай, РДГ – Благоевград и природен парк „Рилски манастир” и няколко месеца административна работа като заместник-кмет на община Кочериново – пост, който напусна с мотив „лични причини“, без да даде никакви обяснения на кмета Иван Минков. Причините се изясниха чак на 7 март, когато инж. Аврамов получи заповедта си от министър Бозуков да оглави УС на едно от 6-те държавни горски предприятия в страната – Югозападното.

За краткия си престой в председателския кабинет на ЮЗДП инж. В. Аврамов проведе само една среща – с недоволстващите собственици на дърводобивни фирми в Пиринско, на която не си отвори устата.

От ЮЗДП потвърдиха прекратяването на договора му за управление, с уточнението, че още не е назначен човек на мястото му. Може би по тази причина името на инж. Аврамов до снощи не бе свалено от сайта на ЮЗДП, където продължаваше да фигурира като председател на УС пред двамата членове на съвета инж. Дамян Дамянов и инж. Ваня Каменова.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *