Топ теми

Инж. Русев и полиция откриха скъсани полицейски ленти и отворен крана на Палакарийския канал

Екипът на инж. Атанас Русев съвместно с полицаи се натъкнали на скъсани полицейски ленти и отклонена вода от нерегламентираното отклонение на Палкиарийския канал.  В социалните мрежи той изригна срещу нарушителите.

„Преди няколко дни, при огледа на Палакарийския воден канал, установихме че на изхода на канала водата е с много малък дебит, въпреки затоплянето на времето и очакваните по-големи количества вода. Незабавно извършихме проверка на мястото, където преди седмици, полицията и прокуратурата бяха затворили и запечатали нераглементираното съоръжение отклоняващо Палакарийския воден канал (част от съоръжението яз. Студена) към с. Ярлово.

За наше изумление установихме, че отново водния канал е отклонен към с. Ярлово, а полицейските лепенки просто липсваха, а затворения кран – отворен. Вероятно канала е бил отклонен около Нова година, точно преди развалянето на времето като извършителите са се надявали най-вероятно, че никой няма да може да достигне до съоръжението при лошите метереологични условия и дълбокия сняг, и така ще си остане цяла зима. Пропуснали са обаче факта, че ние може да ходим и пеша в дълбокия сняг, защото сме планинари и алпинисти повече от 30 години, а най-вече съвестни граждани.

Днес, 14 януари 2020 г., съвместно с ОД на МВР София, и ОД на МВР Перник, извършихме ПОВТОРНО установяване, ПОВТОРНО спиране на нерегламентираното отклонение на Палакарийския воден канал  към с. Ярлово и ПОВТОРНО запечатване на каптажа от 3 шахти.

Само час след спирането на водата, както точно предсказахме пред полицаите че някой ще дойде, горе високо в планината, отнякъде изникна КМЕТА на с. Ярлово, с отверка в джоба, който твърдеше че е дошъл пеша да види защо няма вода. Няма да предавам абсурдния разговор, защото това вече е част от следствените действия…

Как се нарича това, когато има обявено бедствено положение и над 100 000 души са на прага да останат без капка вода, някой да отиде, да махне полицейските лепенки и да отклони един от единствените водоизточници на тези хора в беда, за собствените си неясни и очевидно незаконни цели? Мародерство, саботаж, изродщина или какво? Очевидно всичко това е част от кочината и корупцията в която тъне цялата ни държава и което е главната причина за кризата с водата в Перник, и тя вместо да бъде прекъсната, продължава с пълна сила и в условията на бедствие.

Е КАК ЩЕ ИМАТЕ ВОДА, ХОРА ОТ ПЕРНИК? Разбирате ли абсурда, че сме единствената група, която всеки ден, вече повече от месец, сме на терен в източната част на водосборната зона на яз. Студена и извършваме всеки ден по няколко успоредни действия с единствената цел – повече вода към язовир Студена. А се сблъскваме ежедневно с подобни невероятни абсурди, показващи единствено, че българина се е превърнал в долна орка“.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Бай Хой

    Не запечтване, а поставете заглушка на крана, а който го поврежда и отваря – в кауша!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *