Инспектори откриха работници без договори в хотел в Огняново, цех в Лъжница и обувна фабрика в Хаджидимово

56 работници са изпълнявали трудови задължения без сключен договор през изминалите 3 месеца в Пиринско, на фирмите са съставени актове за допуснатите нарушения на Кодекса на труда – от 1500 до 15 000 лв. за всяко установено лице, каза директорът на Инспекция по труда в Пиринско Славянка Симитчийска-Яновска.

През октомври трудовите инспектори са установили нарушения в курорта Огняново, в хотел сервитьор е работил без договор, както и помощник-готвач в ресторант. В шивашки цех в село Лъжница, община Гоце Делчев, работник също е полагал труд без договор. През септември установените лица без трудов договор са 16.

Нарушения, свързани с трудовите правоотношения, са установени и в шивашки и мебелни цехове и заведения в Петрич и Благоевград, както и в обувна фабрика в Хаджидимово.

След старта на учебната година през септември и октомври в Инспекция по труда продължават да постъпват искания за назначаване на работа на ученици. През септември трудовата инспекция е издала разрешения на 11 непълнолетни лица, а през октомври на 13. Най-често разрешения се издават за работа като сервитьори в заведения в Благоевград и Петрич.

СЛАВА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *