Инспектори подхванаха с проверки търговската мрежа в Сандански, собственичка на магазин: Накараха ме да пусна касов бон за 1 стотинка!

Собственици на магазини на централната търговска улица “Македония” в Сандански са подложени на масирани проверки от инспектори на Националната агенция по приходите от няколко дни. Проверяват касовите им апарати дали са включени и издават касови бележки на клиентите. Репортерска проверка вчера установи, че няма запечатан търговски обект на централната търговска улица, на 5 от общо 69 в тази зона бяха поставени табели “затворено”.

Търговката Анка Иванова, собственик на магазин за дрехи, обясни: „Аз нямам нито един лев оборот в магазина вече 5-и ден, въпреки че градът е пълен с туристи. Двама инспектори влязоха в магазина ми и първо ми поискаха да видят касовия апарат. Предоставих им го, видяха, че за деня нямам оборот. Отговорих, че нито един клиент не е пазарувал от началото на деня досега. След това ме накараха да пусна касова бележка за оборот от 1 стотинка. Аз отказах, тъй като няма как да сторнирам тази 1 стотинка. Въпреки това пуснах касова бележка за 1 стотинка. Инспекторът взе касовата бележка и напусна магазина”, каза А. Иванова.

Петима търговци на главната улица негодуваха от масовите проверки. „Ние не можем да регистрираме по 5 лева оборот на ден, а пращат група проверяващи в града ни. Чудим се как ще оцелеем през тези три месеца – януари, февруари и март, тъй като това са най-слабите ни месеци, а държавата харчи пари за командировъчни на инспекторите, за да извършват проверки в магазините ни”, ядосва се Петър Илиев, собственик на магазин за спортни стоки.

Съседът до него, който продава детски обувки и облекла, сподели, че от началото на година досега на касовия апарат е чукнал 12 лева за 15 дни. „Наемът ми е 350 лева, половината от месеца измина, аз не съм изкарал пари за наема, а за заплата не ми се мисли. Идват инспектори и ми търсят касовия апарат, казах им: ”Ето там е, не съм го скрил, проверете го”, обяснява ядосано Илиев. 

През декември 3 търговски обекта бяха запечатани в Сандански от НАП поради не издаване на касови бележки.

ЛИДИЯ МАНЕВА 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *