От заведение в парк „Рила” не издадоха касов бон на клиенти, оказаха се нападжии под прикритие

Проверяващи от НАП хванаха наемателя на изкуственото езеро в парк “Рила” край Дупница Димитър Христов, че не издава касови бележки при продажба на напитки в заведението му. Инспекторите се направили на клиенти и си поръчали кафе, но при плащането не получили касова бележка за платената сума. Едва тогава те се разконспирирали пред собственика, че са проверяващи от приходната агенция. На Димитър Христов му е съставен акт, а заведението е запечатано за няколко дни, но вече работи.

Глобата при такова нарушение е от 400 до 4000 лв.

Служители на НАП са проверявали и други обекти в парк “Рила”, но само за Д. Христов е установено, че не е издал касов бон.

Изкуственото езеро е част от парк “Рила”, който беше построен по време на управлението на кмета Атанас Янев. Тогава идеята беше да се създаде атракцион на езерото и да се отвори заведение до него. От отварянето на комплекса – езеро и заведение, Христов е шести наемател, но не се получи очакваният ефект за печалба и развитие на атракцион с водни колела. Първият наемател беше от София, но почина. След това го взе под наем бившият полицай от Дупница Пламен Димитров, но и на него не му потръгна в бизнеса и се отказа.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *