Институт, финансиран от Бил Гейтс: Пикът в България ще е на 24 април

Пикът на нуждата от медицински ресурси заради епидемията от коронавирус в България ще е на 24 април, сочи прогнозен модел, разработен от влиятелния Институт за здравни показатели и оценка (IHME) към Университета на Вашингтон. Според “Вашингтон пост” същия модел ползва и Белият дом, съобщава 24 часа.

IHME прави сценарии за развитието на пандемията в над 40 страни. Според прогнозите за България между 19 и 30 април в страната може да се очакват по 9 или 10 смъртни случая дневно, след което ще започнат да намаляват и след 28 май няма да има загинали. (Виж графиката.)

Институтът допуска, че в най-лошия сценарий смъртните случаи биха могли да достигнат и 57 за ден. До 4 август моделът на IHME предвижда у нас да са починали 303-ма. Оценките за България сочат, че легловият капацитет е в пъти повече от необходимия и ще има нужда от 74 респиратора. Данните на IHME, които се актуализират постоянно, са валидни при наложена “пълна социална дистанция до май 2020”. IHME е създаден през 2007 г. и финансиран от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс. Изводите му се използват от правителства при взимане на решения.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

 1. Имунизация туберкулоза ни пази!

  Българите и хората от Източна Европа са имунизирани срещу ТУБЕРКУЛОЗА.

  Спазван е имунизационния календар през всичките години, казаха главните здравни и
  санитарни инспектори!

  И затова мрачните предвиждания на Института НЕ важат за България и Източна Европа.

  Просто Института не знае, че сме имунизирани срещу туберкулоза, и сме по-устойчиви!

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *